2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Magyarországon a mobilosok mintegy 15 százaléka, több mint 1,5 millió ügyfél használ okostelefont, a mindentudó készülékek gyorsan terjednek, aminek szakértők szerint az az oka, hogy most találkoztak azok a technikai feltételek és emberi igények, amelyek hosszú távon a digitális szakadék csökkenéséhez vezetnek.

A T-Mobile 2010 év végi adatai szerint tavaly karácsonykor már minden harmadik eladott új készülék ebbe a kategóriába tartozott. A világpiaci trendeket figyelve az elemzők 2011 harmadik negyedévére jósolják az okostelefon-forradalom nemzetközi fordulópontját: várhatóan ekkor már az újonnan vásárolt készülékek 50 százaléka ebbe a kategóriába fog tartozni. Az okosmobil-penetráció növekedésének tempóját látva 2011 az okostelefonok, valamint az ezekhez tartozó applikációk éve lesz.

A T-Mobile közleménye idézi Király Istvánt, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettesét, aki úgy véli, az elmúlt évek fontos változása, hogy az információ azonnali megszerzése és az élmények valósidejű megosztása ma már a mindennapok részévé vált. Ehhez pedig az okostelefonok biztosítják a leggyorsabb és egyben legkényelmesebb feltételeket, legyen szó e-mailezésről vagy a közösségi média-jelenlétről.

A közlemény idézi Ságvári Bence szociológust is, aki szerint az okostelefonok jelenthetik az egyik lehetséges megoldást a XXI. század egyik legnagyobb kihívására, mivel elterjedésük nagy szerepet játszhat a digitális szakadék, az információkhoz való hozzáférés egyenlőtlenségeinek csökkentésében. Azok számára, akik anyagi, vagy más okokból eddig nem használták az internetet, az egyre mérséklődő készülék- és tarifaárak miatt elérhető közelségbe kerül a világháló, és ezzel elindulhatnak egy olyan úton, amelynek során lépésről lépésre csökkenthetik lemaradásukat.

Szakértők szerint az emberek közti kommunikációban már most kézzelfogható változást hozott az okostelefonok megjelenése. A Nyíri Kristóf filozófus nevével fémjelzett, tíz éven át tartó kutatás szerint a mobiltelefónia széleskörű elterjedése óriási hatással volt a közösségszerveződésre.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!