2002. március 19. 11:00

A Magyar Posta most induló elektronikus piacterét kezdetben saját maga, illetve leányvállalatai használják, később pedig egyéb vállalkozások számára is biztosít szolgáltatásokat.

A Magyar Posta most induló elektronikus piacterét kezdetben saját maga, illetve leányvállalatai használják, később pedig egyéb vállalkozások számára is biztosít szolgáltatásokat. A vállalati beszerzéseket bonyolító piactérrel kapcsolatos beruházások több százmillió forintot tettek ki, és a várakozások szerint a szolgáltatás már a kezdettől profitot termel. A posta részéről egyelőre nem döntötték el, hogy milyen konstrukcióban kérnek pénzt a cégektől a piactér használatáért.

Elektronikus nyílt piacteret létesített a Magyar Posta Rt. - közölte Laufer Tamás, a Magyar Posta (MP) Rt. főtanácsadója kedden Budapesten sajtótájékoztatón. A posta első lépésben saját, illetve leányvállalatainak beszerzései előtt nyitotta meg a piacteret, míg néhány héten belül minden más vállalkozás számára is lehetővé teszi az elektronikus kereskedelmet. A nyílt piactér alkalmas online tenderek és aukciók kezelésére is.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a posta alapvető céljai közé tartozik a piactér biztonságos működtetése, valamint az üzleti etika szabályainak betartatása, így a következő időszakban a felhasználók számára lehetővé teszik az elektronikus aláírás alkalmazását is. Laufer Tamás közölte, hogy az elektronikus piactérrel kapcsolatos postai beruházások néhány százmillió forintot tesznek ki, s ez a vállalkozás kezdettől fogva profitot termel, ennek mértékét azonban nem közölte.

Az eseményen nem közölték, hogy milyen konstrukcióban kérnek pénzt a vállalatoktól a piactér használatáért, de elképzelhető a forgalom arányos, illetve a fix díj meghatározása is. A díj attól is függ majd, hogy melyik vállalattal, milyen távú kapcsolatot sikerül kialakítani a Magyar Postának.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.