2002. július 10. 15:04

A hajdan még repülőgépmotorokat gyártó BMW az idei év első hat hónapjában 18 százalékkal növelte eladásait a tavalyi első félévhez képest. A bajor autógyártó reményei szerint az idei év lehet a harmadik, amikor rekordprofitot sikerül elérnie a vállalatnak.

A hajdan még repülőgépmotorokat gyártó BMW az idei év első hat hónapjában 18 százalékkal növelte eladásait a tavalyi első félévhez képest. A bajor autógyártó reményei szerint az idei év lehet a harmadik, amikor rekordprofitot sikerül elérnie a vállalatnak.

A müncheni központú vállalat várakozásai szerint az idei évi profit meghaladja majd a tavalyit, és az eladások tekintetében riválisait is lekörözi. A várakozásokat igazolni látszik, hogy a DaimlerChrysler-tulajdonú Mercedes Benz, valamint a Volkswagen által gyártott Audi forgalma az első félévben alig nőtt, az Opel-gépkocsik eladásai pedig csökkenő tendenciát mutatnak.

Az év egészét tekintve a nyugat-európai és tengerentúli kereslet csökkenésével számol a BMW, és a nyugat-európai eladások 5,3 százalékos visszaesését tartja valószínűnek. A nemzetközi piac a vállalat számításai szerint az év utolsó negyedévében talál csak magára. A BMW egyébként világszerte több mint egymillió autó eladását tervezi az idén.

A januártól júniusig tartó időszakban összesen 543 ezer 742 darab gépkocsit értékesítettek, szemben az egy évvel korábbi 459 ezer 835 darabbal.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.