2p

Bajnai Gordon miniszterelnök letette kedden egy Kairó melletti településen a Dispo Amecor, magyar-egyiptomi vegyesvállalat alapkövét.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a beruházás jelképe a két kormány és az egyiptomi, illetve a magyar üzleti szféra együttműködésének. Felhívta a figyelmet a beruházás egyedülállóan gyors elindítására: mindössze négy hónapja Hoszni Mubarak egyiptomi elnök tavalyi októberi látogatása alkalmával fogalmazódott meg a vegyesvállalat létrehozásának gondolata, és már ma láthatók annak eredményei. A kormány nem tud üzleteket kötni, de meg tudja teremteni hozzá a lehetőséget és serkentheti az üzleti szféra együttműködését.

A vegyesvállalatot a magyar Dispo Medicor és az egyiptomi Ameco cég alapította tavaly decemberben, a vállalat egyszer használatos infúziós készülékeket fog gyártani Egyiptomban. A cég 60 százalékos magyar és 40 százalékos egyiptomi részesedéssel jött létre.

A közös vállalat a Kairó melletti Ramadan 10. városban (Tenth for Ramadan City) épül fel, 50 kilométerre az egyiptomi fővárostól. A közös cég, a mintegy 80 milliós egyiptomi piac mellett Afrika és az arab világ több országába is exportálja majd termékeit.

A Dispo Amecor lesz az első olyan magyar többségi tulajdonú befektetés Egyiptomban, amely termelői kapacitás létrehozására szolgál. A vegyesvállalat alapkövének letételével Bajnai Gordon befejezte kétnapos egyiptomi látogatását.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!