2002. július 24. 12:17

Az új kormány szeretné minél hamarabb értékesíteni a még állami tulajdonban lévő két kereskedelmi bankot és a jelzálog-hitelintézetet. Ezekből 50 milliárd feletti bevételre számítanak.

A Postabank állapota romlott az utolsó két évben, nem utolsósorban a hosszú ideig tartó tulajdonosi bizonytalanság és a menedzsment példátlanul gyakori változtatása miatt. Szakértők egybecsengő véleménye szerint a Pb értékesítésének alapja csak auditált, konszolidált mérleg lehet, így a jövő évnél korábban nem kerülhet piacra.

A bank új vezetői szerint is jövőre reális a Pb értékesítését elkezdeni. A Pb problémája az alcsony jövedelmezőség, bevételei nem fedezik a rendkívüli kiadásokat, amelyek pedig a régi ügyekkel kapcsolatban még mindig felmerülnek. A banknál emellett a régi menedzsment által készített üzleti terv szerint három év alatt tízmilliárd forintos informatikai fejlesztésre volna szükség. Jelentős vonzerő lehet ugyanakkor a jelenlegi főtulajdonos Magyar Posta Rt.-vel való stratégiai együttműködés, amire a posta a Pb privatizációja után is késznek mutatkozik.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.