2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Pert indít a TV2 a DigiTV ellen jelentős kártérítést igényelve. A Magyarországon február közepe óta működő, romániai székhelyű műholdas szolgáltató – törvényi kötelezettségei ellenére – a televíziós csatorna hozzájárulása nélkül kínálja és sugározza programcsomagjában annak műsorát.

A szolgáltatásait február óta feltűnően alacsony áron kínáló DigiTV a TV2-MTM-SBS Rt. szerint nem szerezte meg hozzájárulásukat, valamint többszöri felszólításuk ellenére sem szüntette be törvénysértő magatartását.

A TV2 úgy látja, hogy az ORTT felé történő bejelentési kötelezettségét, valamint a szerzői és szomszédos jogok védelméről szóló törvényt megkerülve a DigiTV többszörösen is törvényt sértett. A társaság ugyanis az MTM-SBS hozzájárulása nélkül kezdte meg az annak a tulajdonában lévő műsor sugárzását, illetve a TV2 nevének feltüntetését a tájékoztató anyagokon és - többek között - a honlapjukon.

Az ORTT-hez történő bejelentésnek ugyanis alapfeltétele, hogy a szerzői és szomszédos jogokkal kapcsolatos hozzájárulások, igazolások a műholdas szolgáltató birtokában legyenek, mégpedig a műsorelosztás megkezdése előtt legkevesebb 30 nappal.

A TV2 eltökélt, Kereszty Gábor, a kereskedelmi csatorna vezérigazgatója kijelentette: "Az egyes ügyekben és hosszú távon is keményen fel fogunk lépni a jövőben a tartalomlopás ellen. A nem is olyan távoli digitális korszakban a tartalom és a márka lesz az az érték, amelyet egy csatorna kínálni tud, és ennek védelme nélkül elvész a műsorszolgáltatás. Ennek az ügynek a tisztázása hosszú távon saját és nézőink közös érdeke".

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!