<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Pert indít a TV2 a DigiTV ellen jelentős kártérítést igényelve. A Magyarországon február közepe óta működő, romániai székhelyű műholdas szolgáltató – törvényi kötelezettségei ellenére – a televíziós csatorna hozzájárulása nélkül kínálja és sugározza programcsomagjában annak műsorát.

A szolgáltatásait február óta feltűnően alacsony áron kínáló DigiTV a TV2-MTM-SBS Rt. szerint nem szerezte meg hozzájárulásukat, valamint többszöri felszólításuk ellenére sem szüntette be törvénysértő magatartását.

A TV2 úgy látja, hogy az ORTT felé történő bejelentési kötelezettségét, valamint a szerzői és szomszédos jogok védelméről szóló törvényt megkerülve a DigiTV többszörösen is törvényt sértett. A társaság ugyanis az MTM-SBS hozzájárulása nélkül kezdte meg az annak a tulajdonában lévő műsor sugárzását, illetve a TV2 nevének feltüntetését a tájékoztató anyagokon és - többek között - a honlapjukon.

Az ORTT-hez történő bejelentésnek ugyanis alapfeltétele, hogy a szerzői és szomszédos jogokkal kapcsolatos hozzájárulások, igazolások a műholdas szolgáltató birtokában legyenek, mégpedig a műsorelosztás megkezdése előtt legkevesebb 30 nappal.

A TV2 eltökélt, Kereszty Gábor, a kereskedelmi csatorna vezérigazgatója kijelentette: "Az egyes ügyekben és hosszú távon is keményen fel fogunk lépni a jövőben a tartalomlopás ellen. A nem is olyan távoli digitális korszakban a tartalom és a márka lesz az az érték, amelyet egy csatorna kínálni tud, és ennek védelme nélkül elvész a műsorszolgáltatás. Ennek az ügynek a tisztázása hosszú távon saját és nézőink közös érdeke".

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.