2011. július 11. 14:16

A korábban várt 58 ezer helyett az idén várhatóan 52 ezer új személygépjárművet helyeznek forgalomba Magyarországon a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) legfrissebb előrejelzése szerint.

Az MGE hétfői közleményében azt írta, hogy az egyesület elnöksége az első félévi új gépjármű forgalomba helyezési eredményeket figyelembe véve módosította előrejelzését.

A DataHouse korábbi adatai szerint a forgalomba helyezett új gépjárművek számának májusi 16,3 százalékos éves növekedési üteme júniusra 0,4 százalékra lassult, 5.580 darab új gépjárművet helyeztek forgalomba, az első féléves, 31.032-es darabszám pedig 11,3 százalékkal magasabb ugyan mint egy éve, de a 2009-estől még 37,9 százalékkal elmarad.

Értékesített újautók száma Magyarországon

Az MGE akkor azt közölte, hogy a forgalomba helyezési darabszámok továbbra sem érik el azt a szintet, ami az ágazat fennmaradását jelenlegi formájában garantálni tudná.

A hétfői közlemény szerint az idén 12 ezer új kishaszon járművet helyeznek majd forgalomba, itt nem változott az előrejelzés. A forgalomba helyezett új nagyhaszon gépjárművek prognózisa azonban 3.100-ról 3.700-ra emelkedett.

Az MGE szerint viszont csupán 2.200 új motorkerékpárt helyeznek az idén forgalomba, korábban 3.200-at vártak.

A közleményben megjegyzik: a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete elnöksége a piaci folyamatok további elemzését követően a harmadik negyedév végén tekinti át és - szükség esetén - módosítja előrejelzését.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.