2002. július 4. 11:14

Az év első öt hónapjában mintegy 2,7 százalékos bővülést produkált a hazai sörpiac. A bővülés a kiszerelés minden formáját érintette, a dobozos csomagolás azonban számottevő javulást ért el.

Az év első öt hónapjában mintegy 2,7 százalékos bővülést produkált a hazai sörpiac. A bővülés a kiszerelés minden formáját érintette, a dobozos csomagolás azonban számottevő javulást ért el, így az értékesített mennyiség mintegy 15 százaléka kerül így a fogyasztókhoz.

A hazai sörpiac alakulására elsősorban az időjárási tényezők vannak hatással, ám az olyan a sörfogyasztást növelő események, mint az idei labdarúgó világbajnokság is a növekvő értékesítés irányába hatnak.

Az értékesített mennyiség terén továbbra is a Borsodi Sörgyár áll az élen. A cég az idei év első felében a tavalyihoz képest 9-10 százalékkal, 91 ezer hektoliterrel növelte eladásait. Ezzel az első hat hónapban 1,052 millióra nőtt az eladott sör mennyisége - tavaly 961 ezer hektolitert értékesítettek. Január-júniusban az értékesített mennyiség az éves terv 45-46 százaléka, az év egészében 2,15-2,2 millió hektoliter sört terveznek eladni.

A sörfogyasztás növekedését segítheti elő a szakemberek szerint a javuló minőség, hiszen a hazai előállítású nedük nemzetközi összehasonlításban is egyre inkább megállják a helyüket. A legutóbbi brüsszeli Mond Selection világminősítésen aranyérmet kapott a Pécsi Sörfőzde Szalon és Szalon barna terméke, és hasonló elismerésben részesült a Dreher Classic és a Kaiser is a több száz mintából. Ám míg a piaci reakciók óvatosan visszafogottak a hazai sörökkel szemben, az úgynevezett „vakteszteken” rendre az elsők között végeznek e termékek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.