<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A brazil érdekeltségű 3G Capital pénzügyi befektetői csoport megvásárolta a Burger Kinget.

A 3G részvényenként 24 dollárt, összesen négy milliárd dollárt adott a világ második legnagyobb gyorsétterem-hálózatáért. Az üzletre már a Burger King igazgatótanácsa is áldását adta, közölte a társaság csütörtökön.

Brazil befektetők kezében

A Financial Times Deutschland szerint a New York-i székhelyű pénzügyi befektető mögött vagyonos brazilok állnak. Alex Behring, a 3G képviselője annyit közölt, hogy egy kultikus márkát sikerült megszerezniük. A csoport állítólag az idei év végéig szeretné lezárni a tranzakciót.

A Burger King eladásáról már szerdán reppentek fel hírek, amelyek után a cég részvényárfolyama 15 százalékkal emelkedett, a csütörtöki hivatalos bejelentés után pedig további 24 százalékos ugrást produkált a papír.

A gyorsétteremláncot jobban megviselte a válság, mint vetélytársait, jövedelmezősége romlott: nyeresége a legutóbbi negyedévben hatodával csökkent, miközben a nagy rivális McDonald’s 12 százalékos pluszt ért el.

Magyar egységek: növekvő forgalom, csökkenő nyereség

Itthon relatív jól tartotta magát a Burger King 2009-ben. A hazai éttermeit üzemeltető Fusion Zrt. árbevétele átlépte a hatmilliárd forintot, ami 2008-hoz képest 3,5, 2007-hez viszonyítva pedig húsz százalékos növekedést jelent.Az adózott eredmény viszont zuhant - tavaly 124 millió forintot tehetett zsebre a cég a 2008-as 297 millió forint után, derül ki a társaság beszámolójából.


mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.