Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Budapest jó úton halad afelé, hogy regionális üzleti központtá váljon, ez köszönhető az eddigi gazdasági fejlődésnek, a külföldi nagyvállalatok Magyarországra telepített termelőegységeinek, kutató és fejlesztési bázisainak, valamint a város földrajzi elhelyezkedésének.

Budapest jó úton halad afelé, hogy regionális üzleti központtá váljon, ez köszönhető az eddigi gazdasági fejlődésnek, a külföldi nagyvállalatok Magyarországra telepített termelőegységeinek, kutató és fejlesztési bázisainak, valamint a város földrajzi elhelyezkedésének - mondta Matolcsy György gazdasági miniszter a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Budapest mint regionális központ címmel rendezett konferencián hétfőn Budapesten.

A gazdasági miniszter kifejtette: a történelem megismételheti magát, hiszen a múlt század fordulóján Budapest egyike volt a leggyorsabban fejlődő három európai fővárosnak Berlin és Bécs mellett. Aláhúzta, hogy Magyarország gazdasági növekedése az utóbbi négy évben a legnagyobb Európában, a fejlődés dinamikus, ami létfontosságú ahhoz, hogy az ország és fővárosa regionális központtá válhasson. Matolcsy György negatívumként említette az autópálya-hálózat hiányosságait, de rámutatott, hogy a kormánynak rendkívüli mértékű autópálya-fejlesztési terve van az elkövetkező 15 évre.

Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere elmondta, hogy Budapest már napjainkban is egyféle regionális központként működik. De még tovább fejlődhet, hiszen megvannak a kellő pénzügyi források ehhez, beruházásainak 60 százalékát saját forrásból fedezi, így nem függ a mindenkori kormánytól.

Emery Jakab, az Arthur Andersen igazgatója a konferencián a Bancraft Kft. által több mint 80 magyarországi nagyvállalatnál végzett felmérés eredményeiből ismertetett néhányat. Ezek a felmérések arra mutatnak rá, hogy Magyarországnak nem lenne szabad eltörölnie a nagyberuházóknak már adott adókedvezményeket. Sőt újakat is biztosítania kell, továbbá csökkenteni kell a bürokrácia, az adminisztráció túlburjánzását.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.