2009. november 4. 08:21

Bár a cégbíróság bejegyezte, valójában nem valósult meg egy 882 millió forintos tőkeemelés az új, egerszalóki négycsillagos termálhotelt építő Szalók Holding nevű cégben - írta szerdai számában a Napi Gazdaság.

Az adóhatóság vizsgálata szerint a Strabag érdekeltségi körébe tartozó BRVZ Kft. ugyanis csak papíron fektetett tőkét a cégbe, valójában ez nem történt meg.

A Strabagtól kapott információ szerint cégük nem tőkét emelt, hanem a projekt indításához adott kölcsönt az akkori fő tulajdonos HH Global Capital Parnters nevű cégnek 2005-ben. Ezt a pénzt viszont a HH tudtuk nélkül tőkeemelésre, nem pedig az építkezés finanszírozására fordította, holott a szerződés rögzítette a feltételeket - írta a Napi Gazdaság.

Az osztrák érdekeltségű építőipari cég 3 milliárd forintért elvégezte az egerszalóki fürdő megépítését, de a hotelberuházásra már egy olcsóbb ajánlatot adó céget választottak. Az adóhivatal vizsgálata arra is fényt derített, hogy az Egri Építő Kft. ugyan felvett 100 millió forintot a fővállalkozó kiválasztására, de érdemi munkát ezért a díjért nem végzett.

A lap szerint miután a héten záruló zártkörű értékesítési pályázat nagy valószínűséggel nem jár eredménnyel, a több mint 10 milliárdos beruházást a kisebbségi részvénycsomagot birtokló Magyar Fejlesztési Bank lesz kénytelen tovább vinni.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.