2002. július 3. 07:06

Idén a májusban a folyó fizetési mérleg hiánya 443 millió volt, amely jócskán meghaladja az előzetesen várt 240 millió euró körüli hiányt.

A Magyar Nemzeti Bank közleménye szerint ezzel az öthavi kumulált deficit 1403 millió euró, amely meghaladja a tavalyi egész évi hiány mértékét. A tavaly májusban a hiány 213 millió eurós volt, akkor az öthavi deficit 572 millió eurót ért el.

A negatív hatással elsősorban az áruforgalom és a szolgáltatások kiadási többletének növekedése okolható. Májusban az adósságot nem generáló tőketételeknél mért nettó forráskiáramlás 95 millió euró volt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.