2002. július 22. 09:55

Mától csődvédelmet kér a WorldCom, az amerikai gazdaságtörténet legnagyobb könyvelési visszaélésével vádolt távközlési cég.

A gazdaságtörténet eddigi legnagyobb könyvelési csalásába keveredett telekommunikációs cég, a WorldCom hétfőn csődédelmet kért maga ellen. John Sidgmore, a WorldCom elnök-vezérigazgatója vasárnap bejelentette, hogy hétfőn a manhattani csődbíróság vizsgálja meg beadványukat. A társaság közlése szerint összesen 41 milliárd dollárral tartoznak a hitelezőknek.

Az eljárás célja a megroggyant vállalat pénzügyi helyzetének stabilizálása, a megállapodás a hitelezőkkel a következő 9-12 hónapban. A WorldCom vezetője szerint a csődeljárás nem érinti a cég nemzetközi tevékenységét. A WorldCom 65 országban működik, 85 ezer alkalmazottal. A WorldCom jelenleg a világ internetforgalmának több mint felét bonyolítja, 85 ezer alkalmazottat foglalkoztat értéke pedig meghaladja a 100 milliárd dollárt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.