2001. december 13. 11:00

Az euró január 1-jei bevezetése előtt két és fél héttel némileg csökkent az új valuta iránti bizalom az euróövezet országaiban.Az euró január 1-jei bevezetése előtt két és fél héttel némileg csökkent az új valuta iránti bizalom az euróövezet országaiban.

Az euró január 1-jei bevezetése előtt két és fél héttel némileg csökkent az új valuta iránti bizalom az euróövezet országaiban. Az EU-Bizottság közvélemény-kutatásából kiderül: a megkérdezettek csupán 48 százaléka gondolja úgy, hogy az eurónak több előnye lesz, mint hátránya. Az unió pénzügyi biztosa szerint a lakosság körében ez normális jelenség egy ilyen jelentős változás előtt.

Két és fél héttel az euró készpénz hivatalos bevezetése előtt csökkent a közös európai fizetőeszköz iránti bizalom az eurózóna 12 tagországában. Az EU központjában mindazonáltal látványos rendezvénnyel fogják köszönteni az eurót az év utolsó napján.

Az EU-Bizottság csütörtökön Brüsszelben nyilvánosságra hozott, 8063 ember megkérdezésével készült közvélemény-kutatása szerint jelenleg a megkérdezetteknek csak 48 százaléka véli úgy, hogy az eurónak több előnye lesz, mint hátránya. A legutóbbi közvélemény-kutatásnál még 51 százalék gondolta ezt.

Pedro Solbes, az EU pénzügyi biztosa szerint normális jelenség, hogy az emberek aggódnak az átállás gyakorlati következményei miatt, hiszen az mindennapi életüket érinti.

Ugyancsak csütörtökön jelentették be, hogy Brüsszel látványos show műsorral ünnepli az euró bevezetését: december 31-én 23 óra 30 perckor az uniós negyedben hang- és fényjátékot tartanak, mielőtt éjfél előtt megkezdődik a visszaszámlálás. Az ünnepség elnevezése "Euró-híd", s éjfélkor tűzijáték lesz az esemény csúcspontja.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.