<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A miniszterelnök aláírta azt a rendeletmódosítást, amely a minisztériumokban, illetve a kormányhivatalok központi szerveinél csökkenti az év végi jutalom keretösszegeit, nagyságát - közölte a kormányszóvivő hétfőn az MTI-vel.

Budai Bernadett elmondta: az eddigi rendszer átmenetileg változik, a módosítás az idei jutalmakra vonatkozik. A teljesítményértékelési rendszer (TÉR) öt kategóriába sorolja a dolgozókat.

A rendeletmódosítás szerint a két legmagasabb, a "kivételes" és a "magas szintű" értékelési kategóriát összevonják és változik a maximálisan adható jutalom összege. Idénre csak az éves illetmény legfeljebb 12 százaléka adható jutalomként. Az eredeti rendeletben egy kiváló szinten teljesítő vezető akár éves illetményének 48 százalékát - tehát közel hat havi fizetését is - megkaphatta, most viszont legfeljebb másfél havi jutalom járhat neki.

A kormányszóvivő tájékoztatása szerint ugyanez vonatkozik a nem vezető beosztású köztisztviselőkre is. Egy diplomával rendelkező köztisztviselő például kivételes teljesítmény esetén az alapilletmény - 38 650 forint - harmincszorosát, körülbelül 1,16 millió forintot kaphatott volna. Budai Bernadett hangsúlyozta: a harmadik kategóriát, a "jó" teljesítményt idén év végén egyöntetűen az éves illetmény négy százalékával honorálhatják az értékelő vezetők, ami közel két heti fizetéssel megegyező összeg.

A TÉR lehetővé tette, hogy a negyedik kategóriába kerülő "megfelelő teljesítményű" munkatársak is kaphassanak minimális év végi jutalmat. A módosított kormányrendelet elveszi ez utóbbi lehetőséget - közölte a kormányszóvivő.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.