2001. december 17. 11:00

Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma 1.739 fővel novemberben októberhez képest, a munkaügyi központok november végén 328.418 munkanélkülit tartottak nyilván.

Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma 1.739 fővel novemberben októberhez képest, a munkaügyi központok november végén 328.418 munkanélkülit tartottak nyilván - közölte a Gazdasági Minisztérium pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. Az egy évvel korábbihoz viszonyítva a csökkenés meghaladja a 33 ezer főt.

Továbbra is nagyok a területi eltérések: a munkanélküliségi ráta - a munkanélküliek és a gazdaságilag aktívak aránya - Budapesten már csak 2,3 százalék, ugyanakkor Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 17,4, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 15,8 százalék. Tavaly novemberben ezeken a területeken a ráta 2,7, 19,3, illetve 18,3 százalék volt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.