2002. március 27. 11:00

Az elmúlt havi stagnálás után 50 pontra süllyedt a hazai nagyvállalati kör várakozásait tükröző TOP-100 konjunktúraindex, miközben a kis- és középvállalatok konjunktúra-mutatója 49,6 pontra emelkedett, de bizakodóbbá vált a lakosság is - áll az Ecostat legfrissebb jelentésében.

A jelentés alapján úgy tűnik, a nemzetközi konjunktúra kezdetét jelző év eleji prognózisok bizakodóbbak voltak a valós helyzetnél, így ennek negatív hatása a tavaszi hónapok csökkenő bizalmi indexeiben jelentkezik majd.

A TOP-100 nagyvállalatok konjunktúra-indexe 2002. első negyedévében 51,3 százalék, 0,8 százalékponttal elmarad az előző negyedévi szinttől. A márciusi konjunktúra-index értéke 50 százalék, ami 2 százalékponttal alacsonyabb a februári értéknél. A mutatók havi értéke összességében mérsékelten csökkenő trendet mutat. A hazai nagyvállalatok gazdasági várakozásait összegző mutató visszaesése mögött a külpiaci feltételektől függő vállalatcsoport bizonyos fokú elbizonytalanodása áll. Az index értéke azonban nem csökkent az 50 százalékos határ alá, a bizakodó és a borúlátó válaszok aránya kiegyenlített.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.