TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2002. január 2. 11:00

A nem pénzügyi vállalatok betéteinek és hiteleinek átlag kamatlábai egyaránt csökkentek 2001 novemberében.

A nem pénzügyi vállalatok betéteinek és hiteleinek átlag kamatlábai egyaránt csökkentek 2001 novemberében, és folytatódott a lakossági hitelek és betétek kamatainak mérséklődése is - derül ki a Magyar Nemzeti Bank szerdai közleményéből.

A nem pénzügyi vállalatoknak piaci feltételek mellett éven belüli lejáratra nyújtott hitelek átlag kamatlába az októberi 11,95 százalékról 11,65 százalékra, az éven túli hitelek átlag kamatlába pedig 12,39 százalékról 11,85 százalékra változott tavaly novemberben.

A nem pénzügyi vállalatok éven belüli betéteinek átlag kamatlába 9,09 százalékról 8,81 százalékra, az éven túli betéteké 8,26 százalékról 8,08 százalékra mérséklődött.

A lakosság hitelei közül a piaci feltételű ingatlanhitelek átlagos kamatlába 2001 novemberében az októberi 15,28 százalékról 14,90 százalékra csökkent.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.