TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vasárnapi zárva tartás miatt adókiesés érheti az államot, aminek lehet az a következménye, hogy a kormány új adók kivetésére kényszerül - mondta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke az Európai Kereskedelem Napján.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) legfontosabb álláspontja, hogy csak olyan országban szabad élni és kereskedni, ahol a verseny feltételei egyenlőek - hangsúlyozta az Európai Kereskedelem Napján Demján Sándor, a VOSZ elnöke. Szerinte jogszabályokkal nem lehet a versenyt korlátozni. Nem lehet ugyanis olyan differencia,  hogy egy adónemet a 100-szorosára növelnek célzottan - utalt itt az élelmiszer-felügyeleti díj sávos emelésére.

Demján szerint a kormány csinált egy nagyszerű dolgot, a pénzügyi konszolidációt, amiben kevesen hittek, viszont ebből lehet a jövőben jól élni és növekedni majd. Ennek azonban szigorú feltétele, hogy ne riassza el a külföldi befektetőket, a tulajdon erőszakos átrendeződésével pedig a magyar tőketulajdonosokat se riassza el. A VOSZ elnöke hangsúlyozta: minden Magyarországon bejegyzett vállalatot magyarnak kell tekinteni.

Másrészről ha a vasárnapi zárva tartás miatt adókiesés éri az államot - ami várható is -, akkor nem lehetnek illúziók afelől, hogy mivel a pénzügyi stabilitás megőrzése a legfontosabb szempont, újabb adók kivetésére kényszerítheti a kormányt a bevételkiesés.

A VOSZ elnöke ismét hangsúlyozta, a szövetség a jogszabály elfogadása esetén népszavazást fog kezdeményezni. Felszólította ugyanakkor a pártokat, hogy szálljanak ki ebből az ügyből, "a VOSZ kellően erős a társszervezeteivel együtt is". Ráadásul ez szakmai kérdés, melyből nem szeretnének Demjánék ideológiai vagy pártharcokat csinálni.

Demján Sándor szerint a kormány érdeke is, hogy az állam bevételei nőjenek, a gazdasági növekedést idővel adócsökkentésre kell fordítani vagy olyan fejlesztésekbe invesztálni, ami az életszínvonalat növeli. Elmondása szerint a kereskedelembe is invesztálni kell még, részben a bérek terén is. A kereskedelem mint szolgáltatás messze le van maradva Európához képest, a bérek terén is - mondta a VOSZ elnöke.

A bővülő fogyasztás ráadásul tovább növelheti az amúgy is nagy gazdasági súlyú kereskedelem jelentőségét. Ez azonban csak akkor igaz, ha más tényezők nem eredményeznek ellentétes hatásokat.

Székely Sarolta
mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.