2011. december 14. 14:16

Átlagosan 2,54 százalékkal emelkedik 2012-ben az ivóvíz ára Budapesten - így döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán 18 igen, 10 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett. Valamint Két és fél százalékkal emelkednek a csatornahasználati díjak is.

A lakossági fogyasztóknál 2,51 százalékkal növekedik az ivóvíz után fizetendő összeg, az ipari-közületi fogyasztóknál pedig 2,53 százalékkal. Ez azt jelenti, hogy a lakossági fogyasztók számára nettó 191,90 forint lesz egy köbméter ivóvíz (áfával együtt 243,71 forint), az ipari-közületi fogyasztóknak pedig nettó 198,90 forintot kell fizetniük (27 százalékos áfával számolva 252,60 forintot).

A víz mellett január elsejétől a csatornahasználati díj nettó 333,6 forint lesz köbméterenként, amely 5 forintos köbméterenkénti áthárított vízterhelési díjat tartalmaz.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.