2010. március 2. 06:06

A Jato Dynamics statisztikája szerint Magyarországon 2010 februárjában Skodából adtak el a legtöbb új autót, 380 autót, amely 12,31 százalékos piaci részesedést jelent, a második legnépszerűbb márka a Ford volt 323 eladott gépjárművel és 10,47 százalékos piaci részesedéssel.

A modelleket tekintve Skoda Octaviából adtak el legtöbbet az év második hónapjában, összesen 205 darabot.

A legnagyobb, 82,43 százalékos visszaesés a Suzukik eladásában volt februárban az előző év azonos időszakához képest, de másik két márkánál is jelentős visszaesést regisztráltak: 75,12 százalékkal kevesebb Opelt, és 68,61 százalékkal kevesebb Nissant helyeztek forgalomba februárban.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.