<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hat vállalat képviselője vehette át az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) által odaítélt Egészséges Munkahely díjat hétfőn Budapesten.

A hatodik alkalommal meghirdetett díjra 17 pályázat érkezett, amelyek értékelése során az öttagú bíráló bizottság figyelembe vette a vállalatok munkahelyi egészséggondozás, egészséges táplálkozás, testmozgás, valamint a munkahelyi dohányzás visszaszorítása, az ergonómia, a mentálhigiéné és a munkahelyi drog- és alkoholfogyasztás megelőzésének területén elért eredményeit - mondta el Galgóczy Gábor, a bíráló bizottság elnöke a díjátadó ünnepségen.

Az AmCham a pályázatot öt kategóriában hirdette meg. A kisvállalatok mezőnyében a 15 főt foglalkoztató Blue Business Interior Kft. végzett az élen, míg a középvállalatok kategóriájában a GlaxoSmithKline Kft. bizonyult a legjobbnak. A nagyvállalatok közül a bírálók az Unilever Magyarország Kft. pályázatát találták a legszínvonalasabbnak, a kategóriában épphogy alulmaradó GE Hungary Zrt. pedig különdíjat kapott. Az óriásvállalatok közül a Mol Nyrt. képviselője vehette át az elismerést.

A pályázaton hagyományosan olyan vállalatok is részt vehetnek, amelyek korábban már elnyerték a díjat, mondta el Galgóczy Gábor. A "legjobb gyakorlat" kategóriában a díjat idén a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. érdemelte ki.

A díjátadó ünnepségen Szokodi Csaba, az AmCham egészségügyi bizottságának elnöke kifejtette, hogy az AmCham által 2002 óta működtetett egészséges munkahely programhoz eddig több mint 90 vállalat csatlakozott.

Szokodi Csaba kitért az Egészségügyi Minisztériummal 2004 óta zajló sikeres együttműködésre is, hangsúlyozva: az AmCham célkitűzései összhangban állnak a népegészségügyi programmal. Úgy vélte, hogy az egészség a magyar gazdaság motorja, belső energiaforrása lehet.

Most, hogy gazdasági válság van, talán még nagyobb jelentősége van annak, hogy felhívják a figyelmet a dolgozók egészségének fontosságára, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a cégek a nehéz időkben épp az ilyen programoktól kívánják elvonni a forrásokat, tette hozzá Szokodi Csaba.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.