<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Egy hónap alatt több mint ötezer fővel nőtt az álláskeresők száma a dél-alföldi régióban - közölte a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Békéscsabán.

A Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyéket átfogó régióban tavaly decemberben egy hónap alatt 5170 fővel 72 448-ra nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma - mondta Nagy Ágnes. Az álláskeresők 40 százalékát Bács-Kiskun, 35 százalékát Békés és 25 százalékát pedig Csongrád megyében regisztrálták.

A részletes adatokból kiderült, hogy a régió egészében a gazdaságilag aktív népesség becsült számához képest az álláskeresők aránya 12,8 százalék.

A három megye között azonban jelentős eltérések mutatkoznak, hiszen például Békésben a szeghalmi, a sarkadi, a mezőkovácsházai és a békési munkaügyi kirendeltségekhez tartozó körzetekben az arány mindenhol meghaladja a 20 százalékot, sőt Sarkadon 29 százalék az álláskeresők aránya. Ezzel szemben viszont Szegeden csak 7,4 százalék.

A főigazgató elmondta, hogy a térségben már megjelentek a Közép-Dunántúlról érkezett munkanélküliek is, akik egy-egy autógyár, vagy beszállító létszámleépítése miatt vesztették el munkájukat, és tértek haza. Mint mondta a bejelentkezésekből ítélve nem igaz, hogy a magyar munkaerő nem mobil, hiszen sokan vállaltak munkát a Dunántúlon a jobb megélhetés reményében.

Nagy Ágnes tájékoztatása szerint folytatódhat a 2006 novemberében elindult, úgynevezett Békés Megyei Foglalkoztatási Paktum, hiszen erre a célra az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól 10 millió forintos forrást nyertek el.

A paktum, a partnerség lényege, hogy az abban közreműködő 126 önkormányzat, civil szervezet, kamara, oktatási és képző intézmény, valamint munkáltatók összehangolják intézkedéseiket, koordinálják és koncentrálják erőforrásaikat annak érdekében, hogy csökkentsék a gazdasági válság hatásait.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.