2016. június 28. 17:16

Egymilliárd eurót szán az elkövetkező öt évben új ötletek megvalósításának finanszírozására fordítani a Siemens.

A gépipari konszernnek "gyorsabbá kell válnia és nyitottá kell válnia azok felé, akik mindig mindent másként akarnak csinálni" - mondta Siegfried Russwurm, a Siemens technológiai igazgatója. "Még hibázni is lehet" - tette hozzá. A technológiai igazgató szerint a Siemens újonnan alapított leányvállalata, a Next47 "a következő utáni generáció innovációs csatornája" lesz. A Next47 Münchenben, Berlkeyben és Sanghajban dolgozó munkatársai szabad kezet kapnak a legkülönfélébb start-up vállalkozások felkarolására.

A Siemens maga is egy start-up vállalat volt még 1847-ben egy berlini hátsó udvarban - mondta Russwurm. A Next47 ezt a hagyományt ápolva kívánja felkarolni a ma még nem közismert újításokat.  "A Siemensnek új szeleket kell befognia a vitorlájába, ha helyt akar állni a jelenlegi versenyben" - fejtette ki a technológiai igazgató, hozzátéve, hogy "mindez egymilliárd eurót ér meg nekünk az elkövetkező öt évben".

A Next47 első projektje egy villanymotor kifejlesztése repülőgépekhez. "Az Airbus-szal közösen 2020-ig be kívánjuk bizonyítani, hogy ez megvalósítható" - mondta Siegfried Russwurm. "Még akkor is, ha a legtöbb gyártónak és beszállítónak ezer kifogása van rá ez miért nem lehetséges."

Orosz válasz az Airbus gépeire

MTI