2016. június 28. 17:16

Egymilliárd eurót szán az elkövetkező öt évben új ötletek megvalósításának finanszírozására fordítani a Siemens.

A gépipari konszernnek "gyorsabbá kell válnia és nyitottá kell válnia azok felé, akik mindig mindent másként akarnak csinálni" - mondta Siegfried Russwurm, a Siemens technológiai igazgatója. "Még hibázni is lehet" - tette hozzá. A technológiai igazgató szerint a Siemens újonnan alapított leányvállalata, a Next47 "a következő utáni generáció innovációs csatornája" lesz. A Next47 Münchenben, Berlkeyben és Sanghajban dolgozó munkatársai szabad kezet kapnak a legkülönfélébb start-up vállalkozások felkarolására.

A Siemens maga is egy start-up vállalat volt még 1847-ben egy berlini hátsó udvarban - mondta Russwurm. A Next47 ezt a hagyományt ápolva kívánja felkarolni a ma még nem közismert újításokat.  "A Siemensnek új szeleket kell befognia a vitorlájába, ha helyt akar állni a jelenlegi versenyben" - fejtette ki a technológiai igazgató, hozzátéve, hogy "mindez egymilliárd eurót ér meg nekünk az elkövetkező öt évben".

A Next47 első projektje egy villanymotor kifejlesztése repülőgépekhez. "Az Airbus-szal közösen 2020-ig be kívánjuk bizonyítani, hogy ez megvalósítható" - mondta Siegfried Russwurm. "Még akkor is, ha a legtöbb gyártónak és beszállítónak ezer kifogása van rá ez miért nem lehetséges."

Orosz válasz az Airbus gépeire

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.