2001. december 12. 11:00

Az elmúlt 11 év alatt 7 százalékponttal csökkent a foglalkoztatottak száma: az idén 3,7 millió magyar dolgozott - közölte Mellár Tamás, a Központi Statisztikai Hivatal elnöke.

Mindez azt jelenti, hogy 100 foglalkoztatottra 176 aktív tevékenységet nem folytató személy jut. 1990-hez képest jelentősen átalakult a foglalkozási összetétel is: a szellemi foglalkozásúak részaránya 8 százalékponttal, 41 százalékra nőtt.

A 2001-es népszámlálás részeredményeiről tartott szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: a lakosság 10 százalékának megkérdezése alapján kiderült, hogy idén 100 foglalkoztatottra 176 aktív tevékenységet nem folytató személy jut; 1990-ben még 100 dolgozóra 129 eltartott jutott.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint a foglalkoztatottság az 1990-es évtized első éveiben a munkanélküliek számának rohamos emelkedése miatt csökkent. Az idei népszámlálás az 1990. évi munkanélküli-állománynak több mint háromszorosát rögzítette, így az állástalanok száma meghaladta a 400 ezer főt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.