2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A cseh Skoda Auto autógyár májusban 78 100 személygépkocsit adott el, ez éves szinten 19,5 százalékos emelkedés. A Skoda történelmében ez májusi rekordnak számít - közölte a cseh cég honlapján. Az idei év első öt hónapjában a Skoda összesen 373 400 autót adott el, ami éves szinten 21,5 százalékos növekedés.

"A májusi, illetve az első öt hónapi eladásokkal teljes mértékben elégedettek vagyunk, összhangban vannak növekedési stratégiákkal" - kommentálta az eredményt Jürgen Stackmann, az igazgatótanács tagja. A cseh piacon továbbra is az Octavia és a Fabia modell a legkeresettebb. Nagyon jól mennek a Skodák Kelet-Európában. Lengyelországban májusban 16,4 százalékkal míg Ukrajnában 60 százalékkal több Skoda autó kelt el, mint egy éve.

Nyugat-Európában az éves növekedés 18 százalékos volt. Összesen 34 400 Skoda autó kelt el. Svájcban 1600 eladott gépkocsival új májusi rekordot ért el a Skoda. Májusban a Skoda Auto típusok szerint 32 600 Octaviát, 23 400 Fabiát, 10 900 Superbet, 6600 Yetit és 3300 Roomstert adott el. Éves szinten az érdeklődés a legnagyobb mértékben - 55 százalékkal - a Yeti iránt nőtt meg.

 A tavalyi évben a Skoda Auto rekordszámú 762 600 személygépkocsit értékesített, egy évvel korábban 684 200 darabot. Az éves növekedés 11,5 százalékos volt. A Skoda Auto a kilencvenes évek eleje óta a német Volkswagen autógyár konszern része.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!