2001. december 27. 11:00

Az Amazon.com Inc. internetes kiskereskedelmi céghez december 21-én éjfélig több mint 37,9 millió árucikkre futott be megrendelés, amiből 10 millió feletti darabszámmal az USA-n kívüli fogyasztók részesedtek.

A versenytárs Yahoo! is jól teljesített, hálaadásnaptól a karácsony első napját megelőző napig tartó ünnepi szezon 86 százalék feletti forgalomnövekedést hozott, a Microsofthoz tartozó MSN hálózat online értékesítései pedig éves összevetésben 56 százalékkal ugrottak meg.

A Yahoo! felhasználói a negyedik negyedévben 10,3 milliárd dollárt költöttek el a neten, míg az MSN karácsony előtti forgalma 5,6 milliárd dollárt tett ki. Az Amazon forgalmi adatain jól látszik a Harry Potter-mánia: az eladott tételek listáját 450 ezer darabbal a mesehősről szóló könyvek, illetve a sztorihoz kapcsolódó különféle termékek vezetik, míg az elektronikai cikkek között a DVD-lejátszó volt a sztár.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.