2002. július 22. 08:04

Az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete (ATSZE) aggályainak adott hangot a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) azon határozatával szemben, amelyik jóváhagyta a Matáv összekapcsolási referenciaajánlatát.

Az ATSZE szerint az új rendelet nem biztosítja az esélyegyenlőséget, mivel aránytalan terhekkel járó piacra lépési és egyéb versenykorlátozó előírásokat tartalmaz. Az ATSZE aggályai visszhangra találtak a hírközlési tárcánál, amely haladéktalanul tárgyalást kezd a piac szereplőivel.

Az ATSZE közleménye szerint a liberalizáció célja az, hogy olyan feltételeket teremtsen a magyar távközlési piacon, amelyek között a szolgáltatóknak esélyük van a magyar fogyasztók számára az európai uniós gyakorlattal megegyező előnyöket biztosítani. Az ATSZE szerint a Matáv jelenlegi összekapcsolási referenciaajánlata a liberalizáció ezen célját nem teszi megvalósíthatóvá. Az Informatikai és Hírkölési Minisztérium közölte, hogy haladéktalanul megkezdi a határozatok piaci következményeinek a felmérését, továbbá 2002. július 25-re a minisztériumba hívja a távbeszélőpiac szereplőit.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.