2001. december 5. 11:00

Kaposvár polgárai három év múlva, az országban elsőként, számítógépen keresztül követhetik nyomon önkormányzati ügyeik állását.

Kaposvár polgárai három év múlva, az országban elsőként, számítógépen keresztül követhetik nyomon önkormányzati ügyeik állását - jelentették be kedden a somogyi megyeszékhelyen, az ötszázmillió forintos projektet ismertető sajtótájékoztatón.

A magyar közigazgatásban elsőként elindított programot Vámos Tibor akadémikus kezdeményezésére, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem, az elektronikus háttérszolgáltatást biztosító Matáv és Kaposvár önkormányzata, mint a program felhasználója, közösen dolgozta ki.

A megvalósításra e négy szervezet egy konzorciumot hozott létre, amely a Széchenyi-terv nemzeti kutatási és fejlesztési programjára kiírt pályázaton csaknem 252 millió forintot nyert el - közölte Szita Károly polgármester. Vámos Tibor a program céljáról és jelentőségéről szólva elmondta: az állampolgárok folyamatosan figyelemmel kísérhetik az önkormányzati munka főbb területeit, így szorosabb, demokratikusabb és ember közelibb lesz a közigazgatással való kapcsolatuk. Chikán Attila, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem rektora a többi között azt hangsúlyozta, hogy a közigazgatásban mindezidáig egyedülálló program az információs társadalom megvalósulását segíti elő.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.