2002. március 26. 11:00

A Bristol-Myers Squibbel egy ideje már deklarálta, hogy szívesen túladna a Pharmavit Kft-n. Most úgy hírlik megtalálták a vevőt a francia Sanofi-Synthélabo személyében.

A Chinoin francia tulajdonosai teljessé kívánják tenni magyarországi gyógyszergyártásukat, ezért az újpesti alapanyaggyártáshoz közeli területet keresnek, ahol késztermékeket állíthatnának elő. Erre a Pharmavit veresegyházi telephelye látszik a legalkalmasabbnak. A franciák a Chinoin privatizációja óta eltelt tíz esztendőben 200-250 millió dollárt fektettek be.

Az ügylet részleteiről a vevő tart ma ad részletes tájékoztatást. A magyar gyógyszergyártó tulajdonosának a terveiben szerepel újabb, mintegy 100 millió eurós magyarországi befektetés a következő öt évben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.