2002. március 20. 11:00

A Matáv az elkövetkező napokban megkezdi az egyeztető tárgyalásokat az alternatív távközlési szolgáltatókkal az összekapcsolási szerződésekről - áll a társaság közleményében.

A Matáv az összekapcsolási szerződések mielőbbi megkötését szeretné elérni, s emellett tovább folytatja a tárgyalásokat az internet-szolgáltatókkal az internetes bevételmegosztás kérdéseiről.

A távközlési liberalizáció megvalósulásának egyik leglényegesebb feltétele az, hogy a Matáv és az alternatív távközlési szolgáltatók között összekapcsolási szerződések jöjjenek létre. A Matáv eddig a Vivendivel állapodott meg a hálózatok összekapcsolásáról, erre egy korábban - a Hírközlési törvény hatályba lépése előtt - megkötött szerződés módosításával nyílt lehetőség. A szabályozás értelmében ahhoz, hogy a Matáv új összekapcsolási szerződést kössön, a Hírközlési Döntőbizottságnak (HDB) el kell fogadnia a Matáv referencia összekapcsolási ajánlatát, amely az összekapcsolási szerződések alapjául szolgál majd. A Matáv a referencia ajánlatot határidőre benyújtotta, de több hónap is eltelhet a HDB jóváhagyásáig - fogalmaz a közlemény.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.