2002. március 20. 11:00

A Matáv az elkövetkező napokban megkezdi az egyeztető tárgyalásokat az alternatív távközlési szolgáltatókkal az összekapcsolási szerződésekről - áll a társaság közleményében.

A Matáv az összekapcsolási szerződések mielőbbi megkötését szeretné elérni, s emellett tovább folytatja a tárgyalásokat az internet-szolgáltatókkal az internetes bevételmegosztás kérdéseiről.

A távközlési liberalizáció megvalósulásának egyik leglényegesebb feltétele az, hogy a Matáv és az alternatív távközlési szolgáltatók között összekapcsolási szerződések jöjjenek létre. A Matáv eddig a Vivendivel állapodott meg a hálózatok összekapcsolásáról, erre egy korábban - a Hírközlési törvény hatályba lépése előtt - megkötött szerződés módosításával nyílt lehetőség. A szabályozás értelmében ahhoz, hogy a Matáv új összekapcsolási szerződést kössön, a Hírközlési Döntőbizottságnak (HDB) el kell fogadnia a Matáv referencia összekapcsolási ajánlatát, amely az összekapcsolási szerződések alapjául szolgál majd. A Matáv a referencia ajánlatot határidőre benyújtotta, de több hónap is eltelhet a HDB jóváhagyásáig - fogalmaz a közlemény.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.