2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A cseh Skoda autógyár az idei első negyedévben éves szinten 11,8 százalékkal növelte nyereségét. A német Volkswagen Group, amelyhez a Skoda is tartozik, honlapján csütörtökön közzétett adatok szerint a Skoda nyeresége az első három hónap alatt 5,2 milliárd korona (209 millió euró) volt.

A Volkswagen kimutatása szerint a Skoda az idei első negyedévben összesen 206 ezer személygépkocsit adott el, ami 13,9 százalékos éves szintű növekedés.

A Skoda saját kimutatása szerint az első három hónapban 242 732 darab kocsit szállítottak a megrendelőknek, ami éves összevetésben 11,8 százalékos emelkedés. Ebben a számban azok a gépkocsik is benne vannak, amelyeket még a tavalyi évben rendeltek meg, de eladásukra csak az idén került sor.

A legnagyobb cseh autógyár bevételei az első három hónapban 72 milliárd koronát, azaz 2,9 milliárd eurót tettek ki. Ez 8,3 százalékos éves növekedésnek felel meg.

"Emelkedő érdeklődés mutatkozott a Fabia, a Yeti, az Octavia és Indiában a Rapid nevű modellek iránt" - írja a Volkswagen közleménye.

Tavaly Csehországban különböző gyártóktól és típusokból összesen 173 ezer új személygépkocsit adtak el, 2,4 százalékkal többet, mint 2010-ben. A használt kocsik behozatala még gyorsabban, 3,7 százalékkal emelkedett éves szinten és meghaladta a 132 ezret.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!