2002. július 10. 15:15

A Rafineria Gdanska iránt továbbra is érdeklődik az orosz olajipari Lukoil, a társaság szerint, az ajánlattól való visszavonulás csak Rotch-al való véleménykülönbségeknek tudható be.

A Rafineria Gdanska iránt továbbra is érdeklődik az orosz olajipari Lukoil, a társaság szerint, az ajánlattól való visszavonulás csak Rotch-al való véleménykülönbségeknek tudható be.

A Rotch egyedül, s nem a Lukoil társaságában indult a második legnagyobb lengyel olajfinomító privatizációs eljárásért, amelyet szakértők az orosz óriás kivonulásának tudtak be. A Lukoil tájékoztatása szerint a konzorcium alapelveiben nem sikerült megállapodnia a két társaságnak.

A Lukoil további érdeklődése nem meglepő, hiszen a jó készpénzhelyzetű társaság stratégiájában fontos szerepet kap a kelet-európai finomítói és kiskereskedelmi jelenlétének bővítése.

A Lukoil távolmaradása, illetve további érdeklődése újabb csúszást okozhat a Gdanski Finomító 1.5 éve tartó privatizációs eljárásában, amelynek könnyen az lehet a vége, hogy a céget a PKN-hez csatolják.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.