2016. július 29. 19:34

A Mercedes új gyára is komplex termelőhely lesz, mondta el a Mercedes vezetője, amely többféle tevékenységnek is helyet ad majd.

A Mercedes második kecskeméti gyárában is lesz egy karosszéria-, egy felületkezelő és egy új összeszerelő üzem, valamint egy beszállítói ipari park - ismertette Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke pénteken, az egymilliárd eurós beruházással megvalósuló új autógyár építésének bejelentését követően, a kecskeméti városházán tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: a második gyár megépítésével a járműgyártó cég hosszú távú elköteleződést vállal a régióban, és stabil jövőképet tud biztosítani Kecskemét számára.

Ilyen volt az első gyár az átadás előtt 

Christian Wolff elmondta: az új beruházás annak a szaktudásnak az igazolása, amelyet kecskeméti munkatársaik képviselnek. Nyitottságukkal és újító kedvükkel, "kecskeméti szellemiségükkel" viszik sikerre az autógyártást - fogalmazott. Hozzátette: a helyszínválasztáskor Kecskemét mellett szólt a jó együttműködés is a magyarországi és helyi hatóságokkal.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere elmondta: a város közgyűlése az elmúlt hónapokban számos olyan döntést hozott, amely által Kecskemét egyre vonzóbb befektetési helyszín. Ide sorolta, hogy fejlődik az infrastruktúra, óvodai férőhelyek jönnek létre, javulnak a lakhatási feltételek, folytatódik a minőségi szakképzés és a felsőoktatási képzés.

Kecskemét bírja a tempót - fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia. A polgármester szerint Kecskemét stabilan fejlődő gazdasági városként ismét felkerült a világ térképére. Azt ígérte, hogy a képviselőtestülettel közösen mindent elkövetnek azért, hogy a város néhány éven belül felzárkózzon ahhoz a lendülethez és dinamizmushoz, amit a Mercedes képvisel.

MTI