2002. március 19. 11:00

A Magyar Posta Rt. tárgyalásos, gyorsított közbeszerzési eljárást indított országos postai feldolgozó központ kialakítására.

A technológia speciális egyedi és komplex műszaki jellege miatt a műszaki leírás nem határozható meg előzetesen olyan részletességgel, hogy az összességében legkedvezőbb ajánlatot nyílt vagy meghívásos közbeszerzési eljárás keretében ki lehessen választani – indokolta a társaság a Közbeszerzési Értesítőben közzétett felhívásában a választott eljárás alkalmazását.

A gyorsított módszerre pedig azért van szükség, mert a levélfeldolgozó gép műszaki állapota oly mértékben leromlott, hogy a karácsonyi csúcsforgalomban működésképtelenné vált – számol be a Világgazdaság. Ennek ismételt előfordulása valószínűsíthető, ezért a napi egymillió levélpostai küldemény továbbítása bizonytalanná válhat. A jelenlegi feldolgozóüzemet a hírközlési törvény előírása nyomán telepítendő nagy teljesítményű bélyegzőgép befogadására is alkalmatlannak tartja a posta.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.