2001. november 12. 11:00

A Magyar Nemzeti Bank a mai napon azonnali hatállyal 50 bázisponttal csökkentette irányadó kamatait

. Mint szakemberek elmondták a kamatvágás a levegőben lógott, ezt erősítették az elmúlt hetek kedvező makrogazdasági adatai, továbbá az a tény, hogy hiszen a lépést a FED és az ECB hasonló mértékű kamatcsökkentése előzte meg. A piaci várakozások Járai a kamatcsökkentés esélyeit taglaló hétvégi nyilatkozata hatására erősödtek, akkor a jegybankelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a Monetáris Bizottság is csökkenthet az irányadó kamatszinten.

A kamatvágás nagysága nem keltett meglepetést, sőt többek várakozása szerint esetleg egy kedvező előjele lehet a holnapi inflációs adatnak, amely ennek tükrében elképzelhető, hogy a várakozásnál valamivel kedvezőbb lesz. Az MNB utoljára október 24-én csökkentett kamatot 25 bázisponttal. A 2 hetes jegybanki betét kamata ezzel 10.75%-ra csökkent, ami a mostani kamatdöntéssel 10.25%-ra mérséklődött.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.