Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Magyar Nemzeti Bank a mai napon azonnali hatállyal 50 bázisponttal csökkentette irányadó kamatait

. Mint szakemberek elmondták a kamatvágás a levegőben lógott, ezt erősítették az elmúlt hetek kedvező makrogazdasági adatai, továbbá az a tény, hogy hiszen a lépést a FED és az ECB hasonló mértékű kamatcsökkentése előzte meg. A piaci várakozások Járai a kamatcsökkentés esélyeit taglaló hétvégi nyilatkozata hatására erősödtek, akkor a jegybankelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a Monetáris Bizottság is csökkenthet az irányadó kamatszinten.

A kamatvágás nagysága nem keltett meglepetést, sőt többek várakozása szerint esetleg egy kedvező előjele lehet a holnapi inflációs adatnak, amely ennek tükrében elképzelhető, hogy a várakozásnál valamivel kedvezőbb lesz. Az MNB utoljára október 24-én csökkentett kamatot 25 bázisponttal. A 2 hetes jegybanki betét kamata ezzel 10.75%-ra csökkent, ami a mostani kamatdöntéssel 10.25%-ra mérséklődött.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.