2014. október 28. 10:31

Nobilis Mártont nevezte ki a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnökének Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Miniszterelnökség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emellett arról is tájékoztatott, hogy november 3-ától Giró-Szász András - volt kormányszóvivő - vezeti a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárságot, míg a sajtófőnöki posztot Krakkó Ákos - a Fidesz parlamenti frakciójának korábbi sajtófőnöke - tölti be.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal október 10-én kezdte meg működését. A Kormányzati Információs Központ korábbi közleménye szerint a hivatal elsődleges feladata, hogy "összehangolja és ellenőrizze a kormányzat reklámokkal és PR-kommunikációval kapcsolatos közbeszerzéseit egységes és szabályozott célkitűzések alapján". A hivatalt a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja.

A hivatal felügyelete alá tartoznak a minisztériumok, a központi államigazgatási szervek és az irányításuk alá tartozó országos, területi és helyi illetékességű költségvetési szervek, továbbá azon állami tulajdonú gazdálkodó szervezetek, amelyek fölött az állam közvetlenül vagy közvetetten meghatározó befolyást képes gyakorolni.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.