2001. november 12. 11:00

A KSH ma tette közzé a szeptemberre vonatkozó mezogazdasági árnövekedési adatokat.

Ezek szerint tovább lassult a mezogazdasági termékek árnövekedése. A mezogazdasági árak 3.8%-kal voltak magasabbak mint egy évvel korábban, augusztusban még 8% volt az árnövekedés mértéke. A növényi termékeknél 7%-os volt az árcsökkenés mértéke tavaly szeptemberhez képest, míg az élo állatoknál és az állati termékeknél továbbra is jelentos, 16%-os árnövekedést regisztráltak.

A mezogazdasági termeloi árak színvonala 2001. január-szeptemberben 12.5 %-kal haladta meg az egy évvel korábbit. Ezen belül a növénytermesztési és kertészeti termékek termeloi árszintje 5.3, az élo állatoké és állati termékeké 22.8 %-kal nott.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.