2002. július 1. 10:26

A HR szakma neves hazai és külföldi képviselőinek részvételével első alkalommal került megrendezésre a HR Masterclass konferencia.

Több tényező együttes hatására paradigma váltás érzékelhető a szakma gyakorlatában. Egy eredményorientált gazdasági környezetben konkrét számok és kézzelfogható teljesítmények alapján osztályoznak. A hangsúly most már olyan diagnosztikai alternatívák kimutatásán van, amelyek nem a múlt vagy a jelen, hanem a jövő problémáira kínálnak megoldásokat. „Ne azt mérjük, amit tudunk mérni, hanem azt, ami fontos, azaz stratégiai döntés befolyásoló hatása lehet”– hangzott el a kulcsmondat Dr. Szelecki Zsolttól, a Hewitt Inside ügyvezető igazgatójától és a konferencia egyik előadójától.

Mérjük, ami mérhető – fluktuáció mértéke, hiányzási arányok, egy felvételre jutó költséghányad stb. - erről szólt a tradicionális HR mérési gyakorlat és a „személyzetis” munkája. A mérési gyakorlatokban érzékelhető változás azonban már túlmutat az egyszerű tényadatokon. A legújszerűbb módszerek a vállalat eredményességét befolyásoló, élőmunkára ható tényezőket súlyozva vizsgálják, és azokra a tényezőkre koncentrálnak, amelyekben a változás a legkisebb ráfordítással előidézhető, de a lehető legnagyobb hozamot indukálja. A HR modellezési és tervezési ciklusokhoz kapcsolódó újfajta szemléletével úgy szűrhetők ki és javíthatók a kritikus területek, hogy az eredmények már nem csak a ráfordítás oldalon számszerűsíthetők, hanem százalékos hozamváltozás prognosztizálásra is alkalmasak lesznek, és ezzel a HR helyet kap a vállalat stratégiai elemei között. Szeleczki szerint azonban már a tavalyi felmérésből is kiderült, hogy a változás folyamatban van, mert az első tíz helyen is olyan vállalatok végeztek, amelyek folyamatos és célratörő felmérési rendszer megteremtésével, a nemzetközi szemléleteknek is megfelelő környezetet, azaz a versenyelőny legösztönzőbb elemét, biztosítják a dolgozóiknak.

A felmérésre történő jelentkezés még július 15-ig lehetséges, de a Hewitt Inside már megkezdte a kérdőívek értékelésének lebonyolítását azoknál a cégeknél, amelyek beneveztek a felmérésre. A Legjobb Munkahely felmérés eredményhirdetését szeptember 5-re tervezik.


Háttérinformáció a HR Masterclass konferenciáról

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.