2002. július 5. 08:43

A Kopint-Datorg Rt. 0,5 százalékponttal 3,7 százalékra emelte az idei GDP-növekedés várható mértékét legújabb előrejelzésében.

A Kopint-Datorg Rt. 0,5 százalékponttal 3,7 százalékra emelte az idei GDP-növekedés várható mértékét legújabb előrejelzésében.

A pénteken nyilvánosságra hozott prognózis szerint a GDP jövőre 4,6 százalékkal bővülhet. A márciusi prognózishoz képest 0,3 százalékponttal 5,9 százalékra emelték az idei inflációs várakozást, jövőre 5,2 százalékos fogyasztói árnövekedést vár a kutatóintézet.

Rontott a Kopint a folyó fizetési mérleg egyenlegére vonatkozó előrejelzésén: a márciusi 2 milliárd euró helyett 2,6 milliárd eurós hiányt prognosztizál az idei évre. A kutatók szerint az ipari termelés az idén 4,8, jövőre 7,2 százalékkal bővülhet. Az export 2002-ben 6,8 százalékkal, jövőre 8,7 százalékkal nő, az import az idén 8,2 százalékkal, jövőre 8,4 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Az államháztartás hiányát - a privatizációs bevételek nélkül - az idén a GDP 4,3, jövőre 3,4 százalékára teszik.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.