2002. július 4. 14:51

A Malév Rt. 4,3 milliárd forinttal csökkentette üzleti veszteségét az első félévben. A társaság üzleti tevékenységének vesztesége az idén az első félévben 2,84 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 7,15 milliárd forinttal.

A Malév Rt. 4,3 milliárd forinttal csökkentette üzleti veszteségét az első félévben. A társaság üzleti tevékenységének vesztesége az idén az első félévben 2,84 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 7,15 milliárd forinttal.

A társaság üzleti tevékenységének vesztesége az idén az első félévben 2,84 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 7,15 milliárd forinttal. A Malév vállalati szintű vesztesége 3,2 milliárd forintra csökkent az egy évvel korábbi 7,3 milliárd forintról. A vállalat 1,1 milliárd forinttal túlteljesítette első féléves eredménytervét. A vezérigazgató a várható év végi eredményekről elmondta, hogy a 2,3 milliárd forintos veszteségterv jó eséllyel teljesíthető. A szűkülő piacon javultak a társaság versenypozíciói, magyarországi részesedése 47 százalékról 53 százalékra nőtt, mondta.

Az egészséges mértékű tőkeellátottság eléréséhez 30-50 milliárd forintos tőkeigénye van a légitársaságnak. Évekre lebontva a cég az idén 6 milliárd forint igényt továbbított a tulajdonosok felé, amit az ÁPV Rt. elfogadott és várhatóan a jövő héten a kormány is megerősít, mondta a vezérigazgató. Váradi József szerint kétségtelen, hogy amennyiben a tőkeigény teljesítése kizárólag állami forrásból származik, úgy erre még az uniós csatlakozás előtt sort kell keríteni. Hozzátette, hogy egy esetleges privatizáció csökkentheti az állami szerepvállalás mértékét.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.