1p

A munkanélküliségi ráta tavaly a 2000. évi 6,4 százalékról 5,7 százalékra mérséklődött Magyarországon.

A munkanélküliségi ráta tavaly a 2000. évi 6,4 százalékról 5,7 százalékra mérséklődött Magyarországon – áll a Központi Statisztikai Hivatal most közzétett kiadványában, amely a foglalkoztatottság alakulásának rövid elemzése mellett bemutatja a népesség gazdasági aktivitásának alakulását is.

A táblázatok többek között a foglalkoztatottak és a munkanélküliek számának alakulását tartalmazzák, nemek valamint korcsoport szerinti bontásban 1992-től 2001 végéig. A kiadvány szerint 2001-ben a foglalkoztatottak száma 3859,5 ezer fő volt, ami hibahatáron belüli 10 ezer fős, 0,3 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, miközben a gazdaságilag aktívak száma ugyancsak a hibahatáron belüli mértékben, 20 ezer fővel csökkent. A kiadványban megtalálhatók a különböző gazdasági aktivitású népesség régiók és nemzetgazdasági ágak szerint csoportosított tavalyi adatai is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!