2002. július 23. 07:21

A kiskereskedelmi forgalom május végéig változatlan áron 8,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Idén májusban a forgalom 499 milliárd forint, míg az első öthónapban 2.194 milliárd forintot tett ki. A májusi eladások változatlan áron, kiigazítás nélkül 9,9 százalékkal haladták meg az előző év májusi szintet. Az első öt havi értékesítési volumen kiigazítás nélkül 12,4 százalékkal bővült az előző év azonos időszakihoz képest. A kiskereskedelmi forgalom volumene az első négy hónapban 13,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, áprilisban az eladások változatlan áron 11 százalékkal nőttek egy év alatt, a márciusi szinthez képest nem változtak.

Az összesített kiskereskedelmi forgalom áprilisban 474 milliárd, az első négy hónapban 1.696 milliárd forint volt. Tavaly májusban 445 milliárd forint volt a kiskereskedelmi forgalom értéke, folyó áron 13, változatlan áron 4,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Tavaly az első öt hónapban az eladások értéke folyóáron 15 százalékkal, változatlan áron számolva 6,1 százalékkal bővült, összesen 1.900,4 milliárd forintot tett ki.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.