2001. december 5. 11:00

A bruttó hazai termék (GDP) az előzetes adatok szerint 3,7 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest.

A bruttó hazai termék (GDP) az előzetes adatok szerint 3,7 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. A GDP az idei év első kilenc hónapjában 4 százalékkal nőtt 2000 azonos időszakához viszonyítva. A Dow Jones hírügynökség által megkérdezett elemzők 3,6 százalék körüli, a Napi által megkérdezettek 3,8 százalékos GDP-növekedésre számítottak a harmadik negyedévben. A GDP a végleges adatok szerint a második negyedévben 4 százalékkal, az első félévben 4,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Tavaly a GDP a harmadik negyedévben 4,6 százalékkal volt nagyobb, mint 1999 azonos időszakában.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.