2001. december 27. 11:00

A GMAT-ről (Graduate Management Admission Test) általában elfogadott nézet - már egyáltalán abban a szűk körben, ahol tudják, hogy mi fán terem a GMAT -, hogy az MBA képzésre való jelentkezés előtt le kell tenni ezt a vizsgát, mert a legtöbb MBA megköveteli felvételiként.

Levonható tehát a következtetés, hogy mindazoknak, akik öt éven belül elképzelhetőnek tartják, hogy részt kívánnak venni egy jó színvonalú MBA képzésben, már most érdemes elkezdeni a felkészülést a GMAT vizsgára. A felkészülést pedig komolyan kell venni, mert sok energiát és sok pénzt emészt fel a vizsga letétele, és még több kockázattal jár. Ugyanis bár lehetséges többször nekifutni a GMAT-nek, nem érdemes. Nemcsak azért, mert mindannyiszor ki kell fizetni a teszt 200 dolláros díját, hanem mert az elrontott vizsgák eredményét is megküldi a vizsgaközpont az iskolába, ahova jelentkezünk. Az első alkalmat kell tehát megcélozni arra, hogy sikeresek legyünk. Hogyan érhető ez el?

A GMAT vizsga angol nyelven matematikai, logikai és nyelvtani kérdéseket tartalmaz. Otthoni felkészüléssel kell először felfrissíteni ilyenirányú ismereteinket, majd nagyon sok, GMAT könyvben vagy internetes honlapon található feladatot kell megoldani. A legegyszerűbb, ha az érdeklődő felkeresi a www.gmat.hu honlapot, ahol megtalál minden információt magáról a GMAT-ről, forrásokat GMAT feladatokhoz, tippeket és tanácsokat a vizsgára.

De ezzel még nem értünk a felkészülés végére, mert arra, ami a legnehezebb a vizsgán, még nem tudtunk így felkészülni: a vizsga három és fél órás egybefüggő stresszére. Ehhez, és az otthon tanultak elmélyítéséhez a legjobb elmenni egy pár napos tanfolyamra, ahol megteremtik a megfelelő körülményeket ahhoz, hogy hozzászokjunk a teszt időkorlátos körülményeihez, minden nyitott kérdésünkre választ kapjunk, és megfelelően időzítsünk a vizsgára.

Így felkészülve már nyugodtan nekivághatunk a vizsgának. A sikeres vizsgázással nem csak a lelki terhet tudtuk le magunkról, hanem pontszámunk tudatában jobban tervezhetővé válik, hogy melyik MBA képzést is célozzuk meg, valamint addig is, amíg a munkaerőpiacon maradunk, nagyobb eséllyel pályázhatunk kiemelt állásajánlatokra GMAT pontszámunk feltüntetésével.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.