2015. június 17. 14:46

A sajtóban időnként "új-Közgép" jelzővel illetett Duna Aszfalt 50 százalékos leányvállalata megkapta a versenyhivatali engedélyt 3 újabb cég felvásárlásához.

A Gazdasági Versenyhivatal közleménye szerint engedélyezték Szíjj Lászlónak és Varga Károlynak, valamint az általuk közösen irányított Körösaszfalt Mélyépítő Zrt-nek, hogy közös közvetlen irányítást szerezzenek az Aeroprodukt Zrt., a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. és a CLH Klímaszervíz Kft. felett.

A GVH vizsgálata során megállapította, hogy nincs azonos tevékenység a Szíjj-Varga által irányított cégcsoportnak és a céltársaságoknak, ráadásul utóbbiak részesedése az épületgépészeti piacon nem éri el a 20 százalékot. Az Aeroprodukt egyébként légtechnikai berendezéseket gyárt, míg a CLH és a CKK épületgépészeti tevékenységet végez.

A versenyhivatal megállapítása szerint ugyanakkor a Szíjj-Varga-csoport magasépítési tevékenysége kiegészítő viszonyban áll a céltársaságok tevékenységeivel.

A Körösaszfalt egyébként Szíjj László és a manapság "új-Közgépként" is emlegetett tiszakécskei Duna Aszfalt tulajdonában áll, és a társaságnak idén nem ez volt az első összeolvadása. Még februárban jelentették be ugyanis, hogy a Magyar Építő többségi részesedése a Körösaszfalthoz került. A cégnek sajtóinformációk szerint nemcsak az "új-Közgéphez", de Mészáros Lőrinchez is közvetett köze van. A cég vezérigazgatója ugyanis Pállfy Balázs, aki Mészáros Lőrinc jövendőbeli veje.

A Körösaszfaltnak tavaly és 2013-ban sem volt árbevétele a beszámolója szerint, és mivel költségei akadtak, végül közel 2 milliós mínuszt hoztak össze.

Nagyon másmilyen volt egyébként a Duna Aszfalt tavalyi éve, hiszen

  • az árbevétele 54-ről 86 milliárd forintra ugrott 2014-ben,
  • az adózott eredménye 3,8-ról 7,3 milliárdra, amelyből
  • a korábbi 1,8 milliárd után 5,6 milliárdot fizettek ki osztalékként.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.