2p

A sajtóban időnként "új-Közgép" jelzővel illetett Duna Aszfalt 50 százalékos leányvállalata megkapta a versenyhivatali engedélyt 3 újabb cég felvásárlásához.

A Gazdasági Versenyhivatal közleménye szerint engedélyezték Szíjj Lászlónak és Varga Károlynak, valamint az általuk közösen irányított Körösaszfalt Mélyépítő Zrt-nek, hogy közös közvetlen irányítást szerezzenek az Aeroprodukt Zrt., a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. és a CLH Klímaszervíz Kft. felett.

A GVH vizsgálata során megállapította, hogy nincs azonos tevékenység a Szíjj-Varga által irányított cégcsoportnak és a céltársaságoknak, ráadásul utóbbiak részesedése az épületgépészeti piacon nem éri el a 20 százalékot. Az Aeroprodukt egyébként légtechnikai berendezéseket gyárt, míg a CLH és a CKK épületgépészeti tevékenységet végez.

A versenyhivatal megállapítása szerint ugyanakkor a Szíjj-Varga-csoport magasépítési tevékenysége kiegészítő viszonyban áll a céltársaságok tevékenységeivel.

A Körösaszfalt egyébként Szíjj László és a manapság "új-Közgépként" is emlegetett tiszakécskei Duna Aszfalt tulajdonában áll, és a társaságnak idén nem ez volt az első összeolvadása. Még februárban jelentették be ugyanis, hogy a Magyar Építő többségi részesedése a Körösaszfalthoz került. A cégnek sajtóinformációk szerint nemcsak az "új-Közgéphez", de Mészáros Lőrinchez is közvetett köze van. A cég vezérigazgatója ugyanis Pállfy Balázs, aki Mészáros Lőrinc jövendőbeli veje.

A Körösaszfaltnak tavaly és 2013-ban sem volt árbevétele a beszámolója szerint, és mivel költségei akadtak, végül közel 2 milliós mínuszt hoztak össze.

Nagyon másmilyen volt egyébként a Duna Aszfalt tavalyi éve, hiszen

  • az árbevétele 54-ről 86 milliárd forintra ugrott 2014-ben,
  • az adózott eredménye 3,8-ról 7,3 milliárdra, amelyből
  • a korábbi 1,8 milliárd után 5,6 milliárdot fizettek ki osztalékként.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!