<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Európai Bizottság részletes vizsgálatnak veti alá az OMV előzetes bejelentését arról, hogy szándékában áll ajánlatot tenni a Molra, mondták bennfentesek Brüsszelben pénteken a Reuters hírügynökségnek.

Az osztrák OMV osztrák olaj- és gázipari konszern február elsején tette meg a Mollal való egyesülésre vonatkozó hivatalos, előzetes összefonódási bejelentést az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatóságánál. Ennek alapján az Európai Bizottság illetékes főigazgatósága megkezdhette az eljárást, előzetesen tisztázandó azokat a versenyjogi feltételeket, amelyek lehetővé tennék a két vállalat összefonódását. Az úgynevezett első fázisú versenyjogi vizsgálat eredményének bejelentése 25-35 munkanapon belül várható.

Brüsszeli értesülés szerint a bizottság március 6-i határidővel fejezi be az első fokú vizsgálatot, és közölni fogja, hogy komoly kétségei vannak, és ezért második fázisú versenyjogi vizsgálatra is szükség lesz, írta a Reuters pénteken. A második fázisú vizsgálat további 90-105 munkanapot igényel.

Az OMV vezérigazgatója e héten már korábban szólt arról, hogy augusztusra várja a brüsszeli vizsgálat eredményét.

A brüsszeli bizottság mint versenyfelügyelet többet akar tudni arról, mi történne, ha a vezetékek, a tározók és más elosztó berendezések egy tulajdonba kerülnének. E horizontális kérdés mellett a bizottság a vertikális helyzetben bekövetkező arányváltozásokat is alaposabban meg akarja vizsgálni, vagyis a kőolajtól a termékekig vezető gyártási és értékesítési láncban előállható monopolhelyzeteket is komolyabban górcső alá veszi, írta a hírügynökség.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.