2001. november 14. 11:00

A tőzsdén az A kategóriás cégek eredménye összesen 55 milliárddal csökkent.

A Budapesti Értéktőzsdén szereplő 29 az elit, úgynevezett "A" kategóriás tőzsdei cég együttesen 122,9 milliárd forintos eredményről számolt be a harmadik negyedévben. A 29 cégből 3 - az econet, az Antenna és a Humet - tavaly ilyenkor nem adott jelentést, őket nem számítva az eredmény magasabb, hiszen mindhárom cég veszteséges volt.

A tavalyi 178 milliárdos összeredménnyel immár összevethető új számunk 127,5 milliárd forint, vagyis az "A" kategóriás cégek eredménye 31 százalékkal, 55 milliárd forinttal csökkent. A kieső profitból - ez 4 cég esetében adózás előtti eredmény, de tavaly is az volt - 35 milliárd forintot a Mol egymaga szállított.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.