2002. július 3. 13:35

A magyar internetezők mintegy öt százaléka vásárol több-kevesebb rendszerességgel az interneten keresztül. Ez duplája az előző negyedévi adatnak. A jelenlegi, mintegy 75 000 fős tábor az előrejelzések szerint rövid időn belül 200-250 ezresre is nőhet - derült ki a Netsurvey Internetkutató Intézet legújabb felméréséből.

Legtöbben könyvről és CD-ről szereznek be információt, utána az utazás, majd a banki, pénzügyi szolgáltatás, továbbá az autó, lakás és ingatlan következik. A különböző árucikkek közül egyaránt 40 ezernél többen vettek már könyvet, illetve CD-t. Tízezer fölött van azoknak a száma, akik hardvert, ételt, szórakoztató elektronikai készüléket vagy felhasználói programot vásároltak a világhálón. Fizetésnél legelterjedtebb az utánvét, a vásárlások háromnegyedének ellenértékét így fizetik ki.

A kutatás kitér arra is, hogy mi tartotta vissza azt, aki még nem próbált meg interneten vásárolni: a válaszadók egyharmadánál a bizalom, 5-5 százalékánál pedig az újító kedv, illetve az internethez való hozzáférés lehetősége hiányzik.


3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!