2013. szeptember 11. 10:19

Az EU-ügyekért felelős külügyi államtitkár szerint a vízkincs egyszerre jelent előnyt és felelősséget Magyarországnak, mivel az ország bővelkedik a természeti erőforrással.

Győri Enikő erről azon a Duna vízgyűjtő-gazdálkodásáról szóló kétnapos nemzetközi konferencián beszélt szerdán Budapesten, amelyet az EU Duna Régió Stratégia (EU DRS) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közösen szervezett.

Az államtitkár kifejtette, hogy a magyarokat különösen erős kapcsolat fűzi a vízhez, mivel az ország bővelkedik ezzel a természeti erőforrással. Ez a bőség magában hordozza az előnyt és a felelősséget egyszerre: előny, mivel a friss víz a világ növekvő népességének egyre értékesebbé váló természeti kincse, és felelősség, mert ezt az előnyt csak a fenntartható fejlődést és a jövő generációt szem előtt tartva használhatjuk ki - fogalmazott.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!