2013. szeptember 11. 10:19

Az EU-ügyekért felelős külügyi államtitkár szerint a vízkincs egyszerre jelent előnyt és felelősséget Magyarországnak, mivel az ország bővelkedik a természeti erőforrással.

Győri Enikő erről azon a Duna vízgyűjtő-gazdálkodásáról szóló kétnapos nemzetközi konferencián beszélt szerdán Budapesten, amelyet az EU Duna Régió Stratégia (EU DRS) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közösen szervezett.

Az államtitkár kifejtette, hogy a magyarokat különösen erős kapcsolat fűzi a vízhez, mivel az ország bővelkedik ezzel a természeti erőforrással. Ez a bőség magában hordozza az előnyt és a felelősséget egyszerre: előny, mivel a friss víz a világ növekvő népességének egyre értékesebbé váló természeti kincse, és felelősség, mert ezt az előnyt csak a fenntartható fejlődést és a jövő generációt szem előtt tartva használhatjuk ki - fogalmazott.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.